Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych buraków
Buraki pieczemy w 200 stopniach ok 1- 1,5 godziny, aż będą lekko miękkie. Studzimy i obierany. Ścieramy na grubej tarce.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraczków.
Obrane jabłka ścieramy na grubej tarce i dodajemy do reszty składników.
Całość doprawiamy musztardą miodową, solą, pieprzem, odrobiną oleju i sokiem z cytryny.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki, by smaki się przegryzły.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraczków.
Obrane jabłka ścieramy na grubej tarce i dodajemy do reszty składników.
Całość doprawiamy musztardą miodową, solą, pieprzem, odrobiną oleju i sokiem z cytryny.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki, by smaki się przegryzły.
biedroneczki