Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem z piekarnika i grzankami
Fileta z kurczaka pokroić w paseczki, oprószyć solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą ziołową do kurczaka. Przełożyć do miski, dodać 3 łyżki oliwy, odstawić do lodówki na 2 godziny.
Cebulę, pomidory i ogórka pokroić w półplasterki, paprykę a paseczki. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, musztardą i miodem.
Przygotować grzanki: bułki przekroić na 4 części, posmarować pesto bazyliowym.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć kurczaka, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Pod koniec na tą samą blachę włożyć grzanki, piec do chrupkości.
Do miski przełożyć mix sałat, polać sosem, wymieszać, przełożyć na talerz. Kolejno układać jajko, pomidora, cebulę, ogórka, paprykę, oliwki, kukurydzę, ser feta.
Obok wyłożyć kurczaka i grzanki.
Cebulę, pomidory i ogórka pokroić w półplasterki, paprykę a paseczki. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, musztardą i miodem.
Przygotować grzanki: bułki przekroić na 4 części, posmarować pesto bazyliowym.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć kurczaka, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Pod koniec na tą samą blachę włożyć grzanki, piec do chrupkości.
Do miski przełożyć mix sałat, polać sosem, wymieszać, przełożyć na talerz. Kolejno układać jajko, pomidora, cebulę, ogórka, paprykę, oliwki, kukurydzę, ser feta.
Obok wyłożyć kurczaka i grzanki.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2