edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Pasta z tuńczyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prosta i smaczna pasta na kanapki.

Pasta z tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 - 3 ogórki konserwowe
  • 4 - 5 suszonych pomidorów
  • 2 - 3 łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz oraz wędzona papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe oraz suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę. 

4. Przekładamy do miseczki i dodajemy tuńczyka oraz majonez. 

5. Doprawiamy soli, pieprzem oraz wędzona papryka. Mieszamy dokładnie i odkładamy do lodówki aby składniki się przegryzły.

6. Podajemy z pieczywem.
Pasta z tuńczyka
Ugotowane jajka na twardo kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z tuńczyka
Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z tuńczyka
Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z tuńczyka
Do pokrojonych składników dodajemy tuńczyka w sosie własnym