Sposób przygotowania:
Sernik wyśmienityETAP 1:
Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misce i zagnieść szybko jednolite ciasto. Gdyby się nie kleiło dodać łyżkę śmietany lub zimnej wody. Ciasto uformować w kulę i schłodzić w zamrażalce min. 2-3 godziny.
Tortownicę 20cm wyłożyć na dnie papierem. Część ciasta zetrzeć na spód i ugnieść.
Ser biały zblendować z serkiem waniliowym a następnie zmiksować z miękkim masłem. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie wymieszać z masą serową. Następnie wymieszać z kaszą manną i proszkiem budyniowym. Na koniec wymieszać łyżką z pianą z białek. Przełożyć na ciasto.
Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Przed podaniem można schłodzić dodatkowo w lodówce.