Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe w sosie
Opłukane, osuszone ręcznikiem papierowym, polędwiczki włożyć do marynaty: curry, jarzynka, tymianek, ząbki czosnku pokrojone, olej rzepakowy, dobrze natrzeć i schować do lodówki na kilka godzin.
W rondlu na gorącym oleju podsmażyć polędwiczki z każdej strony, ale nie za mocno, wlać wodę, pod przykryciem dusić z 25 minut na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać pieprz mielony.
Ugotowane ziemniaki utłuc z koperkiem.
Obrane ogórki zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać z przyprawą do sałatek i sosów, jogurtem.
W rondlu na gorącym oleju podsmażyć polędwiczki z każdej strony, ale nie za mocno, wlać wodę, pod przykryciem dusić z 25 minut na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu, dodać pieprz mielony.
Ugotowane ziemniaki utłuc z koperkiem.
Obrane ogórki zetrzeć na tarce do ogórków, wymieszać z przyprawą do sałatek i sosów, jogurtem.