Pasta z tuńczyka Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na pastę z tuńczyka

Pasta z tuńczyka Ewa52

Składniki:

Pasta z tuńczyka Ewa52

 

  • Tuńczyk 1 puszka
  • Koperek posiekany 3 łyżki
  • Ogórek kwaszony mały 1 sztuka
  • Majonez 2 łyżki
  • Keczup wg. uznania 2 łyżki
  • Jajko 2 sztuki
  • Sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka Ewa52
Tuńczyka odsączyłam z zalewy oraz widelcem rozgniotłam na bardzo drobno. Następnie jajka ugotowałam w osolonej wodzie i po obraniu ze skorupek również rozgniotłam na drobno, obranego ogórka pokroiłam w bardzo małą kostkę, wszystkie przygotowane składniki połączyłam razem. Keczup wymieszałam z majonezem i wymieszałam z resztą składników. Na koniec wierzch pasty skropiłam świeżym sokiem z cytryny oraz posypałam posiekanym na drobno koperkiem.