Sposób przygotowania:
Spaghetti z małżami i krewetkami
Przygotowanie:
Cebulę zeszklij na patelni. Podsmaż na niej krewetki i małże. Zalej białym winem i smaż jeszcze ok. 5 min. Dodaj wody. Rozpuść pół kostki bulionu i dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli (do smaku wedle uznania).Ugotuj makaron spaghetti al dente. Wymieszaj z przygotowanym sosem lub polej po wierzchu. Posyp parmezanem. Udekoruj pietruszką lub bazylią.
Smacznego!
Cebulę zeszklij na patelni. Podsmaż na niej krewetki i małże. Zalej białym winem i smaż jeszcze ok. 5 min. Dodaj wody. Rozpuść pół kostki bulionu i dodaj odrobinę posiekanej papryczki chilli (do smaku wedle uznania).Ugotuj makaron spaghetti al dente. Wymieszaj z przygotowanym sosem lub polej po wierzchu. Posyp parmezanem. Udekoruj pietruszką lub bazylią.
Smacznego!