zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 700]

Pasta z wędzonego pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała pasta do pieczywa lub świeżych warzyw, u mnie do zielonego ogórka. Zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam!

Pasta z wędzonego pstrąga

Składniki:

Pasta z wędzonego pstrąga

 

  • pstrąg wędzony
  • 4-5 jajek
  • cebulka liofilizowana
  • ketchup pikantny
  • serek wiejski
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego pstrąga

ETAP 1:

Pasta z wędzonego pstrąga
obraną z ości rybkę przekładam do blendera

Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości.

Następnie dzielę ją na kawałki i przekładam do pojemnika ( blendera).

ETAP 2:

Pasta z wędzonego pstrąga
jajka studzę, kroje i dodaję do blendera

Ugotowane jajka studzę i obieram ze skorupek.

Kroję na połówki i dodaje do ryby.

ETAP 3:

Pasta z wędzonego pstrąga
dodaje cebulkę liofilizowaną, można dać surową

Dodaję łyżkę ketchupu i cebulki.

ETAP 4:

Pasta z wędzonego pstrąga
całość doprawiam pieprzem i solą i blenduję na krem

Delikatnie pieprzę i solę. Całość rozdrabniam blenderem.

ETAP 5:

Pasta z wędzonego pstrąga
gotowa pasta

Jak pasta ma już odpowiednią konsystencję, przekładam do miski, dodaję serek wiejski i jeśli trzeba doprawiam do smaku.