Sposób przygotowania:
Tatar z wędzonego łososia z sosem vinaigrett
► Sos vinaigrette:
Musztardę, ocet, czosnek i miód połączyć ze sobą, dodać szczyptę soli i przyprawić pieprzem. Następnie, cały czas energicznie mieszając trzepaczką do sosów, powoli wlewać oliwę. Sos będzie gotowy gdy osiągnie konsystencję emulsji. Wstawić go w lodówki, w zamkniętym słoiku. Sos lubi się rozwarstwiać, dlatego przed każdym użyciem dokładnie go wymieszać.
► Łosoś, ogórek, kapary, częśc awokado (skropionego sokiem z cytryny niekoniecznie), sos vinaiogrette i koperek z sobą połączyć i przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Następnie dodać śmietanę i bardzo delikatnie ze sobą wymieszać. Tak przygotowanym tatarem napełnić obręcze ułożone na talerzu. Po usunięciu ich udekorować tatar pozostałą częścią pokrojonego awokado.
Musztardę, ocet, czosnek i miód połączyć ze sobą, dodać szczyptę soli i przyprawić pieprzem. Następnie, cały czas energicznie mieszając trzepaczką do sosów, powoli wlewać oliwę. Sos będzie gotowy gdy osiągnie konsystencję emulsji. Wstawić go w lodówki, w zamkniętym słoiku. Sos lubi się rozwarstwiać, dlatego przed każdym użyciem dokładnie go wymieszać.
► Łosoś, ogórek, kapary, częśc awokado (skropionego sokiem z cytryny niekoniecznie), sos vinaiogrette i koperek z sobą połączyć i przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Następnie dodać śmietanę i bardzo delikatnie ze sobą wymieszać. Tak przygotowanym tatarem napełnić obręcze ułożone na talerzu. Po usunięciu ich udekorować tatar pozostałą częścią pokrojonego awokado.