Sposób przygotowania:
Pasta z wędzonego pstrąga1.

Przygotowałam 1 sztukę pstrąga wędzonego. Jeśli chcemy zrobić pastę na więcej osób to należy podwoić lub potroić składniki.
2.

Miałam w domu jajka wiejskie, więc postanowiłam je ugotować na twardo do pasty. Zawsze od momentu zagotowania wody, wyłączam gaz i trzymam jeszcze 8 minut jajka pod przykryciem. Są idealnie ugotowane.
3.

Bardzo dokładnie obrałam pstrąga ze skóry, a potem z ości. Rozdrobniłam go palcami na mniejsze części.
4.

Ugotowane i wystudzone jajka obrałam ze skorupek, a następnie pokroiłam na mniejsze części.
5.

Teraz dokładnie rozgniotłam widelcem pstrąga z jajkiem. Niektórzy rozdrabniają blenderem, ale mnie tak bardziej smakuje.
6.

Ogórka konserwowego, którego miałam własnej roboty pokroiłam drobniutko w kostkę i dodałam do rozgniecionych składników.
7.

Doprawiłam do smaku solą kuchenną i pieprzem czarnym mielonym. Wymieszałam.
8.

Szczypiorek też miałam własny, który drobno pokroiłam i wrzuciłam do reszty.
9.

Dodałam także jogurt grecki ( można go też zastąpić śmietaną ) oraz majonez.
10.

Bardzo dokładnie wymieszałam łyżką wszystkie składniki.
11.

Pasta idealnie smakuje ze świeżym chlebkiem i bułeczką.
Smacznego !