Sposób przygotowania:
Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Schłodzone białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Wsypywać po łyżce cukru pudru, ciągle miksując. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca należy dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Zmiksować na małych obrotach i odstawić. Na papierze narysować okręgi o średnicy około 12 cm. Pianę z białek podzielić na 4 i rozsmarować na papierze. Można zrobić wgłębienie po środku. Piekarnik nagrzać do 180stopni. Włożyć blachę i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec 30 minut. Wyłączyć piekarnik i trzymać jeszcze 30 minut. Wtedy wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać łyżkę cukru pudru i zmiksować. Rozsmarować na bezach. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę a miąższ pokroić w kostkę. Owoce wyłożyć na bitą śmietanę i od razu podawać