ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pekinka z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i prosta surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

Pekinka z marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka z marchewką

 

  • 0,5 sztuki kapusty pekińskiej,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z marchewką
Z kapusty pekińskiej zdejmujemy dwa pierwsze liście. Nacinamy ją wzdłuż w paski i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy ja w drobną kosteczkę. Marchew obieramy cienko ze skórki, myjemy i trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw. Do całości dodajemy majonez wymieszany z jogurtem. Mieszamy całość dokładnie. Jeżeli uważamy że jogurtu i majonezu jest za mało można trochę dołożyć. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i ponownie dokładnie mieszamy
Pekinka z marchewką
Z kapusty pekińskiej zdejmujemy dwa pierwsze liście Nacinamy ją wzdłuż w paski i kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy z łupiny i kroimy ja w drobną kosteczkę Marchew obieramy cienko ze skórki myjemy i trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw
Pekinka z marchewką
Do całości dodajemy majonez wymieszany z jogurtem Mieszamy całość dokładnie Jeżeli uważamy że jogurtu i majonezu jest za mało można trochę dołożyć Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i ponownie dokładnie mieszamy

Tagi:

marchewka