Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pekinka z plesniowym serem kozim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pekinka z serem kozim pleśniowym to moja szybka kompozycja śniadaniowa

Pekinka z plesniowym serem kozim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekinka z plesniowym serem kozim

 

  • 1/5 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pomidora
  • 100g sera koziego pleśniowego
  • 2 łyżki kukurydzy
  • szczypior
  • (składniki na jedną porcję)

Sposób przygotowania:

Pekinka z plesniowym serem kozim
Pomidora myjemy a następnie dzielimy na trójkąciki (ja użyłam pomidora podłużnego), pekinkę szatkujemy dość drobno, układamy na talerzu następnie nakładamy pokrojonego pomidora i pokrojony ser kozi pleśniowy, całość posypujemy kukurydzą konserwową i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Pekinka z plesniowym serem kozim
pekinkę szatkujemy i przekładamy na talerz
Pekinka z plesniowym serem kozim
pomidora kroimy na cząstki i nakłądamy na kapustę
Pekinka z plesniowym serem kozim
nastepnie posypujemy całość pokrojonym serem
Pekinka z plesniowym serem kozim
i posypujemy kukurydzą konserwową z puszki

Tagi:

sery ser