iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pekińska w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapusta pekińska w zalewie

Pekińska  w zalewie

Składniki:

Pekińska w zalewie

 

  • 1 szt kapusta pekińska
  • 1 szt marchewka
  • 1,5 szklanki woda
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek ocet 10 %

 

Sposób przygotowania:

Pekińska w zalewie
Do garnka wlewamy wodę ,ocet ,sól ,cukier. Podgrzewamy i mieszamy aż cukier się rozpuści. Dodajemy olej mieszamy. Kapustę kroimy w paseczki ,marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Warzywa układamy do pudełka do przechowywania żywności. Zalewamy zalewą i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień sałatka jest gotowa -można kilka dni przechowywać w lodówce.