Sposób przygotowania:
Penne ze smażonymi sliwkami
Na wrzącą wodę wrzucamy makaron penne i gotujemy go ok 13 minut, co jakiś czas mieszając. Po ugotowaniu odcedzamy i rozkładamy na talerze.
Śliwki myjemy pod bieżącą wodą, a następnie pozbawiamy pestek, za pomocą blendera je rozdrabniamy. Dosypujemy do nich cukier i smażymy je przez ok 20-30 minut, do czasu aż nieco zgęstnieją.
Ugotowane penne obficie polewamy gorącym sosem śliwkowym i dekorujemy świeżymi śliwkami.
Śliwki myjemy pod bieżącą wodą, a następnie pozbawiamy pestek, za pomocą blendera je rozdrabniamy. Dosypujemy do nich cukier i smażymy je przez ok 20-30 minut, do czasu aż nieco zgęstnieją.
Ugotowane penne obficie polewamy gorącym sosem śliwkowym i dekorujemy świeżymi śliwkami.