marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Pianka gruszkowo-jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Pianka gruszkowo-jabłkowa

Składniki:

Pianka gruszkowo-jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Pianka gruszkowo-jabłkowa
Owoce obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroićw drobną kostkę i rozgotować na pure w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soku cytrynowego. Do ciepłego pure dodać 5 dkg masła i cynamon. Resztą masła wysmarować naczynie żaroodporne i nałożyć do niego masę owocową. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru oraz szczypty soli. Ubitą pianę położyć na warstwie pure. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na średnim ogniu przez 15-20 minut piana powinna przypiec się na złoty kolor. Zapraszam do przygotowania. Życzę miłego kucharzenia i Smacznego