Sposób przygotowania:
Pianka o smaku jabłko-mięta-straciatella
Galaretkę dokładnie rozpuściłam w szklance wrzątku i odstawiłam do wystudzenia. Kiedy zaczęła lekko tężeć, wyjęłam z lodówki śmietankę, wlałam ją do wysokiego naczynia i ubiłam mikserem na sztywno. Cienkim strumieniem wlałam do śmietany tężejącą galaretkę bez przerwy miksując. Do zmiksowanej masy wsypałam 2 łyżki płatków czekoladowych, wymieszałam łyżką i rozłożyłam do trzech salaterek. Wstawiłam do lodówki, aby masa stężała. Przed podaniem posypałam powierzchnię deseru pozostałymi płatkami oraz przybrałam plasterkami jabłka i listkami mięty.
misiabe
edytaha
To wszystko zasługa galaretki :)
Bernadetta
edytaha
Bernadetko, każda pora jest odpowiednia na dobry deserek :)
A taką galaretkę udało mi się kupić po raz pierwszy, o ile dobrze pamiętam - w Auchan (to nie kryptoreklama :) )
elzbieta8960
edytaha
Chyba nie, przy okazji rozpieszczam i siebie :)