wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pianka rabarbarowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Deser nadaje się na podwieczorek dla dzieci.

Pianka rabarbarowa

Składniki:

Pianka rabarbarowa

 

  • 1 galaretka o smaku wiśniowym
  • 500 g rabarbaru
  • 5 łyżek cukru
  • 200 g śmietanki kremówki

 

Sposób przygotowania:

Pianka rabarbarowa
Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki. Dusić z 1/2 szklanki wody około 10 minut. Dodać cukier, jeżeli uznamy że jest za gorzki. Galaretkę rozprowadzić w 1/4 szklanki gorącej wody. Połączyć z rabarbarem. Schłodzić. Ubić śmietanę. 2 łyżki odłożyć do dekoracji. Połączyć z tężejącą masą rabarbarową. Przełożyć pojemników. Udekorować pozostałą śmietaną.