czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pianka truskawkowo- poziomkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

To świetny deser na upalne dni, na pewno przypadnie go gustu dzieciom

Pianka truskawkowo- poziomkowa

Składniki:

Pianka truskawkowo- poziomkowa

 

Sposób przygotowania:

Pianka truskawkowo- poziomkowa
Owoce umyć, osuszyć. Truskawki odszypułkować zmiksować wraz z poziomkami w blenderze, dodać cukier i sok z cytryny, zblendować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie zmieszać z owocami. Śmietankę ubić na sztywno. Ostrożnie dodać do masy, całość bardzo delikatnie wymieszać. Nałożyć do pucharków lub dużej szklanej miski. Udekorować truskawkami i poziomkami. Schłodzić, przechowywać w lodówce maksymalnie ok. 5-6 godz, bo później piana opadnie.