Sposób przygotowania:
Pianka z jagodami
Blaszkę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć biszkoptami, jagody umyć na sitku (3/4 szklanki odsypać do dekoracji wrzucić do garnka , chwilkę zagotować, odstawić, do gorących wsypać 1 cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszać , wystudzić, polać na biszkopty, dokładnie rozsmarować łyżką. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, wystudzić,do zimnej galaretki wlać mleko skondensowane (ma być zimne z lodówki) niesłodzone, ubić mikserem, widełkami do piany, aż podwoi objętość (najlepiej wstawić naczynie do zlewu z zimną wodą i ubijać. Gęstniejącą piankę wylać na jagody, wstawić do lodówki, gdy zastygnie, udekorować jagodami, na końcu zalać tężejącą galaretką cytrynową , rozpuszczoną w 1 i 3/4 szklanki wrzącej wody. Gdy zastygnie, posypać startą czekoladą. Smacznego.
Babciagramolka
A.B.
Natala1210