Sposób przygotowania:
Pianka z mleka
Zimne mleko spienić przy pomocy miksera, gdy galaretki zaczynają tężeć wlewać cienkim strumieniem galaretkę do spienionego mleka, dalej ubijać. Masę przełożyć do pucharków lub dużej misy, odstawić do stężenia w chłodne miejsce. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną, owocami.
Uwaga!
Gdy chcemy mieć kolorowy deser używamy dwóch galaretek o różnych kolorach (smakach) rozpuszczonych w ¼ l wody każda, wtedy dzielimy mleko na połowę. Najlepiej gdy użyjemy galaretek o intensywnych kolorach (np.: wiśniowa, pomarańczowa).
SMACZNEGO!
Uwaga!
Gdy chcemy mieć kolorowy deser używamy dwóch galaretek o różnych kolorach (smakach) rozpuszczonych w ¼ l wody każda, wtedy dzielimy mleko na połowę. Najlepiej gdy użyjemy galaretek o intensywnych kolorach (np.: wiśniowa, pomarańczowa).
SMACZNEGO!
eli_555
Natala1210
Pani zima
luna
Ma-Gosia