ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Pieczarkowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka sałatka z pieczarkami

Pieczarkowa przekąska

Składniki:

Pieczarkowa przekąska

 

  • 50 dag pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • puszka kukurydzy
  • 6 jaj
  • majonez
  • olej
  • sól
  • maggi

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa przekąska
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry, dusimy na oleju i studzimy.
Cebule obieramy, kroimy w piórka, osobno szklimy na oleju i studzimy.
Jaja gotujemy na tardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę odsączamy. Składniki mieszamy z majonezem. Solimy i doprawiamy maggi do smaku.

Rada:
Do sałatki można dodać dwa pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.