p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pieczeniowy sos do schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ten sos to doskonały dodatek do makaronów

Pieczeniowy sos do schabu

Składniki:

Pieczeniowy sos do schabu

 

  • 10 szt. schabu i polędwiczek duszonych,
  • 1/2 litra płynu z marynaty pikantnej,
  • 2 łyżki mąki kartoflanej

 

Sposób przygotowania:

Pieczeniowy sos do schabu
Duszony schab macerowany w pikantnej marynacie z dodatkiem czosnku, oliwy z oliwek, papryki i majeranku wyjmujemy z patelni, uzupełniamy płyn do 1/2 litra i zagotowujemy. Mąkę kartoflaną mieszamy w małej ilości wody i wlewamy do sosu, gotujemy tak długo aż uzyskamy odpowiednią gęstość. Ze schabu odkrawamy plastry cm grubości, polędwiczkę kroimy w plasterki i dodajemy do sosu. Podajemy z kartoflami lub z makaronem

Tagi:

marynaty schab