Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczeniowy ciemny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pieczeniowy ciemny pasuje i do mięska, kaszy, ziemniaków, klusek i czego jeszcze chcemy. Jest bardzo smaczny.

Sos pieczeniowy ciemny

Składniki:

Sos pieczeniowy ciemny

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczeniowy ciemny
Wywar, który nam został spod duszonego mięsa zagotować. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować kilka minut pod przykryciem.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do wywaru. Ciągle mieszając, zagotować.

Gotować razem kilka minut na wolnym ogniu.