djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pieczone jabłka z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie jabłka robiła moja mama. Smak przypomina mi dzieciństwo.

Pieczone jabłka z bakaliami

Składniki:

Pieczone jabłka z bakaliami

 

  • 2 jabłka,
  • płatki migdałowe według uznania
  • rodzynki według uznania
  • orzechy włoskie według uznania
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z bakaliami
Z jabłek odkrawamy "daszki" i wydrążamy nasiona. W ich miejsce wsypujemy łyżeczkę cukru, migdały, orzechy, rodzynki. Następnie nakładamy owe daszki i wkładamy do piekarnika. Jabłka będą gotowe, kiedy cały cukier w środku, się rozpuści.