Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Pieczone ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone ziemniaczki z ziołami to pyszny dodatek do dań mięsnych czy rybnych, ale to też super smaczna przekąska, która uzależnia. Mogłabym je jeść cały czas!

Pieczone ziemniaki

Składniki:

Pieczone ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki

ETAP 1:

Pieczone ziemniaki
Pokrojone ziemniaki obtoczone w oliwie z przyprawami

Ziemniaki obrać i umyć. i kroimy. Pokroić w ćwiartki lub grubsze słupki. Wymieszać w misce oliwę z oliwek z przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucić pokrojone ziemniaki i obtoczyć w oliwie z przyprawami.

ETAP 2:

Pieczone ziemniaki
Rumiane i chrupiące ziemniaczki prosto z piekarnika

Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-30 min, aż ziemniaki zrobią się rumiane i chrupiące.