Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z twarożkiem czosnkowym
Ziemniaki szorujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą delikatnie solimy i gotujemy aż będą półmiękkie. Odcedzamy, wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i delikatnie przy pomocy tłuczka bądź widelca naciskamy by się rozgniotły.
Nakładamy po kawałku masła, oprószamy natką pietruszki (można oprószyć solą). Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 15 -20 minut (uwaga czas orientacyjny - obserwujemy by się zarumieniły u mnie grzanie góra dół, ostatnie 2-3 minuty góra).
Twarożek: serek wykładamy do miseczki (bez śmietany) dodajemy posiekany czosnek, natkę pietruszki i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Gorące ziemniaczki podajemy z twarożkiem.
Nakładamy po kawałku masła, oprószamy natką pietruszki (można oprószyć solą). Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 15 -20 minut (uwaga czas orientacyjny - obserwujemy by się zarumieniły u mnie grzanie góra dół, ostatnie 2-3 minuty góra).
Twarożek: serek wykładamy do miseczki (bez śmietany) dodajemy posiekany czosnek, natkę pietruszki i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Gorące ziemniaczki podajemy z twarożkiem.
Jagodowa
Magdalena88
Konczi