Sposób przygotowania:
Pieguski z bakaliami
1. Przygotowałam miski, do której włożyłam pokrojone na części masło i wsypałam cukier. Zmiksowałam na jednolitą masę.
2. Do zmiksowanej masy dodałam całe jajko, zmieszaną mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia oraz sól.
3. Pokroiłam czekoladę na mniejsze części oraz wsypałam bakalie do miski.
4. Wszystko dokładnie wyrobiłam rękami.
5. Odrywałam od ciasta małe kawałki i formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego.
6. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia, a na papier ułożyłam kulki, lekko je spłaszczyłam.
7. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i wsadziłam blachę z ciasteczkami na około 15 minut.
8. Ostudziłam ciasteczka pieguski i podałam do kawki.
Smacznego !
2. Do zmiksowanej masy dodałam całe jajko, zmieszaną mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia oraz sól.
3. Pokroiłam czekoladę na mniejsze części oraz wsypałam bakalie do miski.
4. Wszystko dokładnie wyrobiłam rękami.
5. Odrywałam od ciasta małe kawałki i formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego.
6. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia, a na papier ułożyłam kulki, lekko je spłaszczyłam.
7. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i wsadziłam blachę z ciasteczkami na około 15 minut.
8. Ostudziłam ciasteczka pieguski i podałam do kawki.
Smacznego !