Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 327]

Pieguski z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre ciasteczka. Dodatki mogą być różne, zależy kto co lubi. Polecam do kawki, czy też popołudniowej herbatki.

Pieguski z bakaliami

Składniki:

Pieguski z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Pieguski z bakaliami
1. Przygotowałam miski, do której włożyłam pokrojone na części masło i wsypałam cukier. Zmiksowałam na jednolitą masę.

2. Do zmiksowanej masy dodałam całe jajko, zmieszaną mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia oraz sól.

3. Pokroiłam czekoladę na mniejsze części oraz wsypałam bakalie do miski.

4. Wszystko dokładnie wyrobiłam rękami.

5. Odrywałam od ciasta małe kawałki i formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego.

6. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia, a na papier ułożyłam kulki, lekko je spłaszczyłam.

7. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i wsadziłam blachę z ciasteczkami na około 15 minut.

8. Ostudziłam ciasteczka pieguski i podałam do kawki.



Smacznego !