Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieguski z owocami goji i czekoladą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciasteczka szybkie i łatwe do przygotowania. Można do nich dodać dowolne, ulubione bakalie. Polecam!

Pieguski z owocami goji i czekoladą

Składniki:

Pieguski z owocami goji i czekoladą

 

  • 120 g margaryny,
  • 1 jajko,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady,
  • 30 g suszonych owoców goji,
  • 30 g rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Pieguski z owocami goji i czekoladą

Ucieranie

Pieguski z owocami goji i czekoladą
Margarynę utrzyj z jajkiem i cukrem pudrem.

Margarynę utrzyj z jajkiem i cukrem pudrem.

Dodawanie mąki

Pieguski z owocami goji i czekoladą
Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Dodawanie bakalii

Pieguski z owocami goji i czekoladą
Na końcu do ciasta dodaj rodzynki, owoce goji oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Wymieszaj.

Na końcu do ciasta dodaj rodzynki, owoce goji oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Wymieszaj.

Formowanie ciasteczek

Pieguski z owocami goji i czekoladą
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka piecz 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka piecz 20 minut w temperaturze 170 stopni.