dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pierś indyka w paprykowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiadowe danie mięsne, szybkie i smaczne

Pierś indyka w paprykowym sosie

Składniki:

Pierś indyka w paprykowym sosie

 

  • upieczona pierś indyka
  • łyżeczka musztardy z wędzoną papryką
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • olej
  • 100 ml białego wina

Sposób przygotowania:

Pierś indyka w paprykowym sosie
Często piekę jakiś spory kawałek mięsa do zjedzenia jako wędlina. Czasami kiedy nie mam czasu na obiad, przygrzewam takie mięso w ekspresowym sosie - ten sposób jest idealny by mięso nie wyschło a pozostało soczyste. Mięso kroję na plastry i układam na spryskanej olejem patelni. Białe wino mieszam z musztardą i podlewam mięso, oprószam przyprawami, przykrywam przykrywką i podgrzewam jeszcze 5 minut.

Tagi:

indyk papryka