Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka z cytrynowym chili :
Zmieszać olej z sosem chili i połową pieprzu. Wetrzeć marynatę w mięso i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Wyjąć z marynaty. Rozgrzać patelnię grillową . Smażyć mięso na rumiano z obu stron aż będzie dobre .Przykryć pokrywką i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Posolić po usmażeniu . Posypać resztą pieprzu.
Podawać z ziemniakami z wody . Na każdy kawałek mięsa kłaść kawałek masła .
Na patelni z grubym dnem mięso dosmaża się pod przykryciem po wyłączeniu gazu bo dno akumuluje ciepło i długo je utrzymuje .
Podawać z ziemniakami z wody . Na każdy kawałek mięsa kłaść kawałek masła .
Na patelni z grubym dnem mięso dosmaża się pod przykryciem po wyłączeniu gazu bo dno akumuluje ciepło i długo je utrzymuje .