Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka smażona w cieście z dodatkiem świeżej melisy.

Pierś z kurczaka w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 10 listków melisy cytrynowej
  • 1 łyżka przyprawy kurczak grillowany
  • sól czosnkowa - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście
Mięso przekroić w ten sposób, aby otrzymać 4 cieńsze, duże płaty. Jajko dokładnie rozbełtać. Dodać do niego mąkę, posiekane listki melisy, przyprawę do kurczaka i trochę soli czosnkowej. Wszystko dokładnie wymieszać. W cieście zamaczać płaty mięsa i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka w cieście
Pierś z kurczaka przekrojona tak że powstały cztery duże płaty mięsa.
Pierś z kurczaka w cieście
Jajko wbite do miski i dokładnie rozbełtane.
Pierś z kurczaka w cieście
Jajko dokładnie wymieszane z mąką melisą i przyprawami.
Pierś z kurczaka w cieście
Płaty mięsa zamoczone w cieście i położone na rozgrzany olej.