Sposób przygotowania:
Udka w sosie chrzanowym
Do garnka z wodą wkładamy ziele angielskie, liść laurowy. Zagotowujemy. Solimy do smaku.
Udka myjemy i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła.
Dosypujemy ok 2 łyżki mąki. Mieszamy. Zalewamy mlekiem ok 2 szklanki. Mieszamy energicznie.
Dolewamy troszkę bulionu z gotowania mięsa, aby sos nie był zbyt gęsty.
Dodajemy ok 2 łyżki chrzanu. doprawiamy solą do smaku. Do sosu wkładamy ugotowane udka.
Dusimy kilka minut. Podajemy z prażona cebulką.
Udka myjemy i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła.
Dosypujemy ok 2 łyżki mąki. Mieszamy. Zalewamy mlekiem ok 2 szklanki. Mieszamy energicznie.
Dolewamy troszkę bulionu z gotowania mięsa, aby sos nie był zbyt gęsty.
Dodajemy ok 2 łyżki chrzanu. doprawiamy solą do smaku. Do sosu wkładamy ugotowane udka.
Dusimy kilka minut. Podajemy z prażona cebulką.
skuter5