sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deser dla wielbicieli cudownych nasion chia, pistacji i czekolady. Przygotowanie go jest banalnie proste.

Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym

Składniki:

Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym

Składniki

  • 250 ml napoju mlecznego o smaku pistacjowo- kokosowym
  • 3 łyżki nasion chia
  • 250 ml śmietanki 30 %
  • 80 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym
Nasiona zalewamy mlecznym napojem, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy napęcznieją przelewamy je do małych słoiczków.

Czekoladę rozpuszczamy nad parą. Śmietanę ubijamy na sztywno. 1/4 część odkładamy do dekoracji.

Płynną czekoladę dolewamy do ubitej śmietany.

Podczas miksowania powinny utworzyć się niewielkie grudki czekolady. Mus wykładamy na pudding.

Deser wykańczamy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki.