Sposób przygotowania:
Pistacjowy pudding chia z musem czekoladowym
Nasiona zalewamy mlecznym napojem, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy napęcznieją przelewamy je do małych słoiczków.
Czekoladę rozpuszczamy nad parą. Śmietanę ubijamy na sztywno. 1/4 część odkładamy do dekoracji.
Płynną czekoladę dolewamy do ubitej śmietany.
Podczas miksowania powinny utworzyć się niewielkie grudki czekolady. Mus wykładamy na pudding.
Deser wykańczamy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy nad parą. Śmietanę ubijamy na sztywno. 1/4 część odkładamy do dekoracji.
Płynną czekoladę dolewamy do ubitej śmietany.
Podczas miksowania powinny utworzyć się niewielkie grudki czekolady. Mus wykładamy na pudding.
Deser wykańczamy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki.