Sposób przygotowania:
Budyń w sosie karmelowo-pomarańczowym
Budyń ugotować wg. przepisu podanego na opakowaniu. Następnie rozlać do 4 foremek przepłukanych wcześniej zimną wodą. Schłodzić w lodówce ok. 2 godzin.
Z dwóch pomarańczy wycisnąć sok, a dwie obrać i zdjąć białą błonkę.
Sok z pomarańczy zagotować.
Do garnka przełożyć cukier i skarmelizować, dodać migdały i wymieszać. Wlać gorący sok i gotować jeszcze przez chwilę. Ostudzić i dodać cząstki pomarańczy.
Budyń wyłożyć na talerzyk i polać sosem karmelowo-pomarańczowym.
Z dwóch pomarańczy wycisnąć sok, a dwie obrać i zdjąć białą błonkę.
Sok z pomarańczy zagotować.
Do garnka przełożyć cukier i skarmelizować, dodać migdały i wymieszać. Wlać gorący sok i gotować jeszcze przez chwilę. Ostudzić i dodać cząstki pomarańczy.
Budyń wyłożyć na talerzyk i polać sosem karmelowo-pomarańczowym.