Sposób przygotowania:
Babeczki z masą sokową
1. Najpierw margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia daję do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Z kolei dodaję jajko i zagniatam ciasto.
4. Ciasto wałkuję i wylepiam nim foremki metalowe. Nakłuwam ciasto widelcem.
5. Następnie piekę je w 180 stopniach przez około 15 minut. Po tym czasie studzę.
6. Przygotowuję masę. W szklance soku rozpuszczam budynie. Pozostały sok wlewam do garnka i zagotowuję. Następnie do niego wlewam rozpuszczone budynie. Gotuję aż będzie gęsta cały czas mieszając. Masę lekko studzę, aby była ciepła a nie gorąca czy zimna.
7. Do babeczek nakładam masę i dokładnie studzę.
8. Następnie przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę ubijam z mlekiem na puszystość. 9. Na babeczki nakładam bitą śmietaną i dekoruję ziarenkami granatu.
10. Gotowe!
Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieram opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Z kolei dodaję jajko i zagniatam ciasto.
4. Ciasto wałkuję i wylepiam nim foremki metalowe. Nakłuwam ciasto widelcem.
5. Następnie piekę je w 180 stopniach przez około 15 minut. Po tym czasie studzę.
6. Przygotowuję masę. W szklance soku rozpuszczam budynie. Pozostały sok wlewam do garnka i zagotowuję. Następnie do niego wlewam rozpuszczone budynie. Gotuję aż będzie gęsta cały czas mieszając. Masę lekko studzę, aby była ciepła a nie gorąca czy zimna.
7. Do babeczek nakładam masę i dokładnie studzę.
8. Następnie przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę ubijam z mlekiem na puszystość. 9. Na babeczki nakładam bitą śmietaną i dekoruję ziarenkami granatu.
10. Gotowe!
Smacznego!