Sposób przygotowania:
Truskawkowy pudding chia z musem czekoladowym
Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. 200 g umieszczamy w pojemniku blendera, pozostałe kroimy w drobną kostkę.
Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę.
Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.
Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę.
Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.