Sposób przygotowania:
Placuszki otrebowo-jabłkowe
Otręby, obie mąki, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy mieszamy w misce. W większej misce roztrzepujemy jajko, mieszamy z kefirem i jogurtem, wsypujemy mieszankę suchych składników i łączymy.
Jabłka myjemy, obieramy (ale można i ze skórką) i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do ciasta wraz z olejem i przyprawami.
Ciasto dobrze mieszamy i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni lekko tylko posmarowanej olejem rzepakowym (przed pierwszym smażeniem).
Jabłka myjemy, obieramy (ale można i ze skórką) i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do ciasta wraz z olejem i przyprawami.
Ciasto dobrze mieszamy i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni lekko tylko posmarowanej olejem rzepakowym (przed pierwszym smażeniem).