Sposób przygotowania:
Placuszki otrębowo-jabłkowe
Jajka, mleko i otręby owsiane (pszenne) przekładam do miski, odstawiam na 15 minut aż otręby napęcznieją. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce na dużych oczkach.
Następnie dodaję starte jabłka, ser, zmielone siemię, miód i cynamon. Dokładnie całość mieszam. Łyżką nakładam porcje na rozgrzaną patelnię teflonową i smażę na średnim ogniu z obydwu stron na ciemnozłoty kolor. Ostrożnie przewracam placuszki na drugą stronę, aby ich nie uszkodzić. Podaję placki oprószone cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.
Następnie dodaję starte jabłka, ser, zmielone siemię, miód i cynamon. Dokładnie całość mieszam. Łyżką nakładam porcje na rozgrzaną patelnię teflonową i smażę na średnim ogniu z obydwu stron na ciemnozłoty kolor. Ostrożnie przewracam placuszki na drugą stronę, aby ich nie uszkodzić. Podaję placki oprószone cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.