Sposób przygotowania:
Rafaello kokosowe, ciasto bez pieczeniaKrok 1
Do garnka wlewamy 750 ml mleka i zagotowujemy. W 250 ml mleka rozpuszczam budynie. Kiedy mleko bom-belkuje, wlewam budyń, mieszam do zgęstnienia. Do zlewu wlewam zimną wodę i wstawiam garnek z budyniem ( szybciej ostygnie).
Krok 2
Miksujemy miękkie masło z żółtkami i cukrem na gładką masę, dodajemy budyń małymi porcjami, by nam się nie zważyło. Miksujemy do momentu, aż ukaże nam się gładka masa. Wsypujemy kokos i teraz tylko łyżką wymieszać wystarczy.
Krok 3
Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też. Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach. Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem. Na końcu posypuje kokosem, by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki. Najlepsze ciasto jest następnego dnia.
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2