KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Plaster polędwicy z marynowanym burakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kolorowe śniadanie na dobry humor.

Plaster polędwicy z marynowanym burakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Plaster polędwicy z marynowanym burakiem

 

  • kilka plastrów pieczonej polędwicy wołowej,
  • zielenina do dekoracji,
  • burak kiszony w całości,
  • dobra oliwa,
  • musztarda,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Plaster polędwicy z marynowanym burakiem
Upieczona polędwica ( medium ) , kroimy w cienkie plastry, talerz dekorujemy zieleniną, mięso układamy w rolkach, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy musztardę, wszystko skrapiamy dobrą oliwą. Pamiętajmy poza smakiem mięsa, przypraw bardzo ważną rolę odgrywa rola dekoracja, w sąsiedztwie dania układamy kiszonego czerwonego buraka . SMACZNEGO.
Plaster polędwicy z marynowanym burakiem
Polędwicę kroimy na cienkie równe plasterki.

Tagi:

buraki