-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Pokusa brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo prosty i szybki deserek dla smakoszy brzoskwini. Pyszne wspomnienie lata!

Pokusa brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pokusa brzoskwiniowa

 

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie (połówki)
  • 2 torebki galaretki pomarańczowej
  • pół szklanki serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki rodzynek
  • kilka kropli aromatu rumowego
  • kilka kostek czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Pokusa brzoskwiniowa
Galaretki przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu i odstawiamy do ostudzenia. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby napęczniały, a następnie odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do nich kilka kropli aromatu rumowego. Serek Do serka ścierany na tarce czekoladę (ilość według uznania) oraz dodajemy rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy. Brzoskwinie odsączamy z zalewy oraz osuszamy ręczniczkiem papierowym. We wgłębienia po pestkach wkładamy po łyżce serowej masy, a następnie składamy połówki brzoskwini razem. Złożone brzoskwinie wkładamy do małych salaterek i zalewamy stygnącą galaretką. Wstawiamy deser do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Możemy podawać z bitą śmietanką. Smacznego!
Pokusa brzoskwiniowa
Wszystkie potrzebne składkniki do przygotowania deseru.
Pokusa brzoskwiniowa
Masa z serka z rodzynkami i otartą na tarce czekoladą.
Pokusa brzoskwiniowa
We wgłębinia po pestkach nakładamy masę a mastępnie składamy je.
Pokusa brzoskwiniowa
Brzoskwinie w salaterkach zalewamy tężejącą galaretką.

Tagi:

czekolada