Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Polewa kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczna polewa do ciast

Polewa kakaowa

Składniki:

Polewa kakaowa

 

  • Pół kostki margaryny Kasi
  • 1 szklanki cukru pudru
  • 3 łyż.kakao
  • 2 łyżeczki wody
  • 2 kropelki zapachu waniliowego

Sposób przygotowania:

Polewa kakaowa
Do garnuszka wrzucić margarynę i rozpuścić.Gdy margaryna się rozpuści dodać cukier ciągle mieszając i kakao dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ,aż zacznie gęstnieć.Zdjąć z ognia i dodać zapach waniliowy i wymieszać.Jeśli polewa będzie za gęsta dodać 2 łyżeczki wody a jeśli za rzadka kakao.