Sposób przygotowania:
Pomarańczowe placuszki
Pomarańcze dokładnie umyć, obrać nie zostawiając białych części i pokroić w kostkę. Wrzucić je do miseczki razem z sokiem, który będzie po pokrojeniu pomarańczy. Do drugiej miski wbić jajka i wlać maślankę a potem dokładnie ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dwoma cukrami. Mąkę partiami wsypywać partiami do masy maślankowej i dokładnie mieszać na jednolitą konsystencję. Następnie dodać pomarańcze i łyżką wymieszać ciasto. Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje ciasta ( ja używam łyżki do lodów ). Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placuszki po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
-Natka-
zbysiowa
zewa
gusia1000
edytaha
jaNina