alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pomarańczowy pudding

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Morelowy pudding, morelowy pudding

Pomarańczowy pudding

Składniki:

Pomarańczowy pudding

 

  • 4 szklanki pełnotłustego mleka
  • 5 łyżek cukru
  • 3/4 szklanki ryżu
  • 1 łyżka dżemu pomarańczowego
  • 7 dag rodzynek
  • 1 białko

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy pudding
Wymieszać cukier z mlekiem, zalać ryż, gotować aż ryż "rozklei" się. Rodzynki sparzyć, odsączyć. Wymieszać z ryżem, dodać dżem. Z białka ubić pianę. Wymieszać. Masę przełożyć do opłukanej zimną wodą salaterki. Odstawić do zastygnięcia.

Tagi:

ryż