Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pomidory z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pomysł na zwykłą, ale niezwykła przekąskę ;)

Pomidory z mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory z mascarpone

 

  • 2 średnie pomidory,
  • 25 g mascarpone,
  • sos sałatkowy np. grecki, włoski, francuski 6g,
  • przyprawa do sałatek Prymat w młynku

Sposób przygotowania:

Pomidory z mascarpone
Jeden z moich kulinarnych eksperymentów - bardzo udany :) Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w kostkę. Wkładamy je do miski i zasypujemy sosem. Odstawiamy na 15 minut do przegryzienia. Odważamy potrzebną ilość mascarpone. Dodajemy go do pomidorów i dokładnie mieszamy. Znowu miseczkę odstawiamy na kilka minut do przegryzienia. Przed podaniem pomidory oprószamy przyprawą do sałatek. Ja użyłam takiej w młynku. Jeżeli takiej nie mamy to możemy posypać odrobina bazylii, oregano, czosnku i papryki. Pomidory można podać jako dodatek do obiadu, podjadać z pieczywem, kanapkami lub jeść solo jako przekąskę.
Pomidory z mascarpone
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w kostkę.
Pomidory z mascarpone
Wkładamy je do miski i zasypujemy sosem.
Pomidory z mascarpone
Odstawiamy na 15 minut do przegryzienia.
Pomidory z mascarpone
Mascarpone dodajemy go do pomidorów i dokładnie mieszamy.