Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Poncz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oba soki przelać do garnka, zmieszać z herbatą i winiakiem. Postawić garnek na ogniu,

Poncz

Składniki:

Poncz

 

  • sok z 2 cytryn i 5-6 pomarańczy

 

  • litr mocnej herbaty

 

  • 0,5 litra winiaku

 

  • 20 dag cukru

Sposób przygotowania:

Poncz
Oba soki przelać do garnka, zmieszać z herbatą i winiakiem. Postawić garnek na ogniu, dodać cukier i podgrzewać na małym ogniu, mieszając (nie dopuścić do zagotowania!). Gdy cukier się rozpuści, wlać poncz do podgrzanych szklanek i podawać. (100g - 80 kcal).

Tagi:

poncz