Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Poncz kakaowy do nasączania ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Poncz kawowy sprawia, że ciasto staje się miękkie i pachnące kawą

Poncz kakaowy do nasączania ciast Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Poncz kakaowy do nasączania ciast

 

  • 7 łyżek cukier,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 szkl woda,
  • 1 łyżeczka otarta skórka pomarańczowa,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy,
  • 2 łyżki spirytus lub rum,
  • do smaku sok z cytryny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Poncz kakaowy do nasączania ciast
Wodę z cukrem, kakao i skórką pomarańczową zagotować, ostudzić. Do zimnego ponczu dodać aromat, spirytus i sok z cytryny do smaku. Nasączać blaty biszkoptowe.
Poncz kakaowy do nasączania ciast
Poncz kakaowy do nasączania ciast
Poncz kakaowy do nasączania ciast