Sposób przygotowania:
Poncz kakaowy do nasączania ciast
Wodę z cukrem, kakao i skórką pomarańczową zagotować, ostudzić. Do zimnego ponczu dodać aromat, spirytus i sok z cytryny do smaku. Nasączać blaty biszkoptowe.
![Poncz kakaowy do nasączania ciast Poncz kakaowy do nasączania ciast](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poncz-kakaowy-do-nasaczania-ciast-56584.jpg)
![Poncz kakaowy do nasączania ciast Poncz kakaowy do nasączania ciast](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poncz-kakaowy-do-nasaczania-ciast-56585.jpg)
![Poncz kakaowy do nasączania ciast Poncz kakaowy do nasączania ciast](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poncz-kakaowy-do-nasaczania-ciast-56586.jpg)
Poncz kawowy sprawia, że ciasto staje się miękkie i pachnące kawą