Sposób przygotowania:
Poncz truskawkowy
Truskawki umyć i większe pokroić na połówki (tak żeby przy piciu mieściły się do buzi). Kiwi obrać, przekroić na pół, a następnie każdą połówkę pokroić na niezbyt wąskie plasterki . Połączyć kiwi z truskawkami, likierem maraschino, cukrem pudrem (ilość zależy od tego, czy owoce są słodkie) oraz sokiem z cytryny. Całość przykryć i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Wino, szampan oraz piwo imbirowe np Ginger dobrze schłodzić.Owoce wrzucić do dużej, przezroczystej miski i zalać winem. Wlać piwo imbirowe oraz szampana zanurzając szyjki butelek w winie w czasie wlewania. Dzięki temu dwutlenek węgla z napojów nie uleci. Całość zamieszać i mocno schłodzić.
Wino, szampan oraz piwo imbirowe np Ginger dobrze schłodzić.Owoce wrzucić do dużej, przezroczystej miski i zalać winem. Wlać piwo imbirowe oraz szampana zanurzając szyjki butelek w winie w czasie wlewania. Dzięki temu dwutlenek węgla z napojów nie uleci. Całość zamieszać i mocno schłodzić.
marietta