renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Porowe grzanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i zdrowa kolacja posmakuje nawet niejadkowi.

Porowe grzanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Porowe grzanki

 

  • 1 por,
  • 2 jaja,
  • 200 gram sera żółtego
  • 150 gram szynki
  • sól, pieprz,
  • chleb

Sposób przygotowania:

Porowe grzanki
Najpierw trzeba przygotować "farsz". Pora pokroić w półkrążki, ja używam zielonej częśći. Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć lub też pokroić w kosteczkę. W misce wymieszać, pora, szynkę, ser żółty, jajka, doprawić do smaku. Przygotować kromki chleba, na które nakładać farsz, tak przygotowane grzanki wstawić do piekarnika na 180 stopni, piec aż chleb będzie chrupiący, a jajko dobrze ścięte. Można podawać z ketchupem.
Porowe grzanki
Pokrojone składniki umieścić w misce i wymieszać.
Porowe grzanki
Dodać jajko, pieprz i sól, następnie dobrze przemieszać.
Porowe grzanki
Tak przygotowany farsz układać na kromki chleba.
Porowe grzanki
Zapiec w piekarniku, można jeść z ketchupem.